Wegen belasting auto nieuws

Met enige regelmaat tonen wij het laatste autonieuws op deze nieuwspagina op wegen belasting. Dit nieuws heeft veelal te maken met belastingen op autos. Dit nieuws halen wij van gerelateerde nieuws sites waarop o.a over (wegen) auto - belastingen wordt gesproken. Blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de laatste belastingen over autos, en check de site regelmatig.


Winterbanden met korting 31-10-2013

 

Via auto velgen en banden hebben wij vernomen dat er bij winterbanden.nl een actie is gestart met 5% korting op de gehele collectie.


Lees meer »
Snelweg webcams 02-07-2013

Altijd handig, even kijken hoe snel het verkeer rijdt, en of er een file staat! Vanaf nu kun je eenvoudig de grotere snelwegen in Nederland bekijken via de webcams die boven de snelwegen hangen.


Lees meer »
Volledige afschaffing MRB-vrijstelling voor oldtimers 01-11-2012

De volledige afschaffing van de MRB-vrijstelling voor oldtimers zoals het regeerakkoord van VVD en PvdA wil, is voor BOVAG een brug te ver. "Het plan treft liefhebbers onnodig en het brengt het mobiele culturele erfgoed in gevaar. Bovendien is er een slimmer alternatief," zo stelt BOVAG.


Lees meer »
Toezicht horizontaal en rekeningrijden 05-07-2012

Volgens Leo Stevens hebben we geen keuze voor of tegen Horizontaal Toezicht. Er is geen alternatief voor. Echter, zijn rapport signaleert toch nog wel behoorlijke tekortkomingen in de wijze waarop de Belastingdienst HT heeft opgepakt. Geen goede planning, geen goede effectmeting en geen echt goede propositie voor de ondernemer. Een prikkel: eerder je geld terug, korting, minder boete ontbreekt.


Lees meer »
Alcoholtester in Frankrijk verplicht 06-06-2012

Automobilisten hebben de verplichting om met ingang van 1 juli 2012, in Frankrijk, alcoholblaastesten in de auto te hebben. 2 Stuks! De politie in Frankrijk gaat vanaf november controleren op de aanwezigheid van een alcoholblaastest. Een bekeuring kun je dus nog niet krijgen, als je geen éthylotest(alcoholter) bij je hebt. Deze nieuwe alcohol regel voor Frankrijk geldt voor alle weggebruikers!

 


Lees meer »
Rittenregistratie van dagtotalen leidt tot bijtelling privégebruik auto 22-03-2012

Gerechtshof Leeuwarden heeft geoordeeld dat de rittenregistratie die een DGA bijhield van dagtotalen niet sluitend was en dat de inspecteur terecht de bijtelling privégebruik auto in aanmerking nam voor de DGA. De boete van 50% kwam te vervallen, omdat bij de DGA zelf geen sprake was van grove schuld, omdat hij zijn rittenregistratie ter beoordeling had voorgelegd aan zijn adviseur.


Lees meer »
Vergoeding stallen auto van de zaak belast als loon 22-03-2012

Gerechtshof Den Bosch heeft geoordeeld dat vergoedingen voor een parkeergelegenheid in of nabij de woning van een werknemer niet tot de vrije vergoedingen behoren. De garagevergoeding behoort dan ook tot het belastbare loon.


Lees meer »
Leaserijders mogelijk de dupe door lange levertijden 19-03-2012

Een aantal automodellen is erg populair omdat deze, als zij ingezet worden voor 1 juli 2012, nog een lage bijtelling krijgen. De levertijden van deze auto’s kan echter een probleem opleveren voor de leaserijder. Mocht de auto na 1 juli geleverd worden, dan is de berijder de dupe. VAVDZ adviseert om de levertijd uitdrukkelijk en als ontbindende voorwaarde vast te leggen.


Lees meer »
BTW-voordeel ook voor milieuonvriendelijke auto 07-03-2012

In een door KPMG Meijburg & Co begeleide procedure heeft Gerechtshof Amsterdam het beroep afgewezen dat de fiscus had ingesteld tegen de uitspraak van Rechtbank Haarlem van 1 juni 2011. Inzake de BTW-correctie bij privégebruik van auto’s van de zaak had de rechtbank beslist dat het verschil in fiscaal beleid tussen milieuvriendelijke en andere auto’s strijdig is met het gelijkheidsbeginsel. 


Lees meer »
Hoge Raad: Berekening BPM ingevoerde gebruikte auto in strijd met EU-recht 02-03-2012

De Hoge Raad oordeelt dat de wettelijk voorgeschreven wijze van berekening van BPM voor uit het buitenland afkomstige gebruikte auto’s voor een deel in strijd is met artikel 110 van het EU-verdrag. Volgens dat verdrag mogen ingevoerde auto’s niet zwaarder worden belast dan soortgelijke auto’s die zich al in Nederland bevinden. Deze berekeningswijze sluit namelijk niet uit dat over een dergelijke auto meer BPM wordt geheven dan de BPM die nog rust op een gelijksoortige geb
Lees meer »


  • 0 - (totaal: berichten)Pagina'sIndepender Auto 728x90
Auto onderdelen 24      Auto banden en velgen