Vergoeding stallen auto van de zaak belast als loon

22-03-2012

Gerechtshof Den Bosch heeft geoordeeld dat vergoedingen voor een parkeergelegenheid in of nabij de woning van een werknemer niet tot de vrije vergoedingen behoren. De garagevergoeding behoort dan ook tot het belastbare loon.

 

Een maatschap stelt een personenauto ter beschikking aan een van haar werknemers. Die stalt de auto in zijn garage en ontvangt hiervoor een vergoeding van € 100 per maand. De inspecteur is van mening dat de vergoeding tot het loon van de werknemer behoort en legt een LB-naheffingsaanslag aan de maatschap op.

 

De werkgever stelt dat de vergoeding reeds in de bijtelling voor het privégebruik van de auto is inbegrepen. Rechtbank Breda oordeelt dat deze conclusie van de maatschap onjuist is. Volgens de rechtbank zijn de kosten van stalling reeds vergoed geweest via de hoogte van het autokostenforfait. De inspecteur heeft de vergoeding volgens de rechtbank dan ook terecht tot het loon van de werknemer gerekend.

 

Hof Den Bosch oordeelt dat vergoedingen voor parkeergelegenheid in of nabij de woning van de werknemer niet tot de vrije vergoedingen behoren. De garagevergoeding behoort dan ook tot het belastbare loon. Het hof bevestigt de uitspraak van de rechtbank.

 

Via: accountancynieuws.nl

 

« Terug naar overzicht


Pagina'sIndepender Auto 728x90
Auto onderdelen 24      Auto banden en velgen